Opera Mini

Opera Mini 35

Snelle en lichte browser voor Android

Opera Mini is een mobiele browser waarmee je comfortabel en snel over het web surft op je telefoon of tablet.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Razendsnel
  • Handig werken met tabs
  • Veel instellingen
  • Auto complete-functie voor de adresbalk

TEGEN

  • Geen ondersteuning voor add-ons
  • Ondersteunt geen Flash of HTML5

Goed
7

Opera Mini is een mobiele browser waarmee je comfortabel en snel over het web surft op je telefoon of tablet.

Bomvol mogelijkheden

De nieuwste versie van het kleine programma leent veel van zijn groter broer op de desktop. Gebruik je Opera graag op je pc of Mac, dan waardeer je Opera Mini vast ook op je mobiel.

Houd je van veel instellingen, dan ben je bij Opera Mini aan het goede adres, want het programma zit bomvol mogelijkheden. Je past de beeldkwaliteit, lettertypegrootte en schermoriëntatie aan en daarnaast bescherm je je privacy precies zoals jij dat wilt met de vele privacy-opties. Uiteraard worden bookmarks en browsergeschiedenis ook ondersteund, net als het delen van links via Facebook, Twitter of e-mail.

Ben je erg actief op social media, dan ben je vast enthousiast over de zogenaamde Smart Page, waarop je een mooi overzicht van de meest recente activiteit op al je sociale netwerken ziet.

In tegenstelling tot de nieuwste desktopversie, ondersteunt Opera Mini geen extensies. Erg jammer, want het zou fijn zijn om third party plugins te gebruiken, zoals bij Firefox voor Android.

Gebruiksvriendelijk

De interface van Opera Mini is erg gebruiksvriendelijk. De spil van de app is de zogenaamde Speed Dial, waarin je een aantal one-click shortcuts voor je favoriete sites plaatst. Net als bij de desktopversie zie je thumbnail previews van de site, zodat het extra duidelijk en helder is.

Opera Mini gebruikt een tab-based interface, dus kan je meerdere pagina's tegelijk laden door op het plusje in de rechter bovenhoek te klikken. In versie 6 heb je de mogelijkheid om links op de achtergrond te openen, door een link ingedrukt te houden en open in new tab te selecteren. Deze lange kliks worden ook in andere functies ondersteund, zoals het bewerken van een Speed Dial en kopiëren en plakken.

Andere handige hulpmiddelen zijn de auto complete-functie in de adresbalk en een ingebouwde zoekbalk. Deze ondersteunt echter alleen Google.

Sites bekijken in Opera Mini is erg prettig. Net als bij de vorige versie, bekijk je of de hele pagina of zoom je in op een bepaald gebied. Deze nieuwe versie ondersteunt nu ook knijpen-voor-zoomen, zodat je met één vingerbeweging inzoomt op de pagina.

Het laden gaat ongelooflijk snel, dankzij Opera's unieke nieuwe laad-technologie via Opera's eigen servers. Deze technologie comprimeert afbeeldingen en grafische elementen voor ze bij jou bezorgd worden. Hierdoor laden pagina's sneller, wat ideaal is voor diegenen die hun data per kilobyte betalen. Wil je een uitgebreidere mobiele webervaring, probeer dan Opera Browser voor Android. Deze comprimeert de pagina's niet en ondersteunt tevens HTML5.

Conclusie

Opera Mini blijft één van de lichtste mobiele browsers, die je sites snel laadt, maar niet bezuinigt op opties.

De snelle, veilige, makkelijke browser die je overal en altijd verbinding geeft.

► Prettig werken met de strakke nieuwe gebruikersinterface Met de opnieuw ontworpen homepage van Opera Mini kan je je online leven georganiseerd houden. Bovendien geeft een bijgewerkte look, met minder rommel en gedoe, minder afleiding zodat jij je kunt richten op een fantastische browse-ervaring. ► Eenvoudig browsen Door de vereenvoudigde instellingen die worden bediend met bewegingen en vegen kan je met Opera Mini intuïtiever over het web navigeren. ► Nachtstand Zet Opera Mini's slimme nachtstand aan om comfortabeler te kunnen lezen in het donker. Er zijn twee opties om het scherm te dimmen, je ogen rust te geven en je beter te laten slapen en uitrusten. ► Slimmer downloaden

✔ Pas je indeling aan: Kies uit drie verschillende looks. ✔ Bekijk je dagelijkse besparingen: Krijg een overzicht van hoeveel data je gebruikt en traceer je databesparingen. ✔ Synchroniseer en deel: Wissel af tussen je computer, tablet en telefoon zonder je favoriete content in bladwijzer, de Snelkiezer of op één van je openstaande tabs kwijt te raken. Deel je favorieten met je favoriete social-networking-apps. ✔ Wissel af tussen zoekmachines

Meeste downloads Browsers voor Android

Meer
Opera Mini

Download

Opera Mini 35

Beoordelingen about Opera Mini